Mijn favorieten

Verkoopproces

Verkoopproces

IJsselstreek Makelaars helpt u bij het verkopen van een huis middels een vast verkoopproces.
Zo weet u als koper precies wat u van tevoren kunt verwachten.

 

Fase 1: het verkoopklaar maken van uw woning

Het verkopen van uw huis is een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Vaak weet u niet goed waar u moet beginnen bij het verkoopklaar maken van uw huis en zit met met veel vragen in uw hoofd.

Het verkoopklaar maken van uw woning doet u door een aantal aanpassingen door te voeren in uw huis. Het doel hierbij is om uw woning zo ruim, licht en net mogelijk te presteren aan mogelijke verkopers. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld uw huis op te ruimen, kleine schades aan uw huis te herstellen of uw persoonlijke items niet volledig in het zicht te zetten. Het is van belang dat de toekomstige kopers zich gemakkelijk voor kunnen stellen hoe het huis eruit ziet indien de woning is aangepast naar hun wensen.

 

Heeft u geen idee waar u moet beginnen bij het verkoopklaar maken van uw woning? Schiet u al in de stress als u alleen al denkt aan alle dingen die nog moeten gebeuren? Maakt u zich geen zorgen! IJsselstreek Makelaars geeft u graag advies bij het verkoopklaar maken van uw huis.
 

Fase 2: persoonlijk gesprek en bepalen verkoopprijs

Een NVM makelaar komt graag vrijblijvend bij u langs om kennis te maken tijdens een persoonlijk gesprek. Gedurende dit kennismakingsgesprek hoort de makelaar graag wat u verwacht bij het verkopen van uw huis. Op deze wijze kan IJsselstreek Makelaars zich optimaal voorbereiden op de verkoop van uw woning. Het is immers van groot belang dat dit proces zo soepel mogelijk wordt doorlopen. Wat u, als verkoper, belangrijk vindt hoort IJsselstreek Makelaars graag zodat er gezamenlijk een plan van aanpak voor uw persoonlijke situatie kan worden opgesteld.
 

Voordat IJsselstreek Makelaars bij u langs komt is er al vooronderzoek gedaan. Zo is er gekeken naar de woningen die in uw buurt te koop staan of al zijn verkocht. Tezamen met onder andere de technische staat en de ligging van de woning wordt vervolgens nauwkeurig de verkoopprijs van uw woning bepaald.
 

Fase 3: bezichtiging en onderhandelen

Als de verkoop van uw huis is gestart en uw woning zichtbaar is op Funda en op uw door IJsselstreek Makelaars gemaakte persoonlijke website kunnen de bezichtigingen worden ingepland. IJsselstreek Makelaars gaat voor u op zoek naar toekomstige kopers die persoonlijk door ons worden rondgeleid. Hier wordt uitgebreid de tijd voor genomen zodat de woning optimaal bekeken kan worden en alle mogelijke vragen volledig kunnen worden beantwoord.

Na afloop worden de potentiële kopers van uw woning gebeld om een eventuele tweede bezichtiging in te plannen. Ook bij de tweede bezichtiging is IJsselstreek Makelaars aanwezig. Hierbij is het mogelijk dat de kijker een bouwkundige keurder of aankoopmakelaar meeneemt.

Bij interesse in uw woning kan er een bieding uitgebracht worden. Het bod wordt met u besproken en u wordt door IJsselstreek Makelaars geadviseerd over het bod dat is gedaan. Uw belangen zijn het leidend in het verkoopproces en het is de taak van IJsselstreek Makelaars om voor u het maximale te bereiken. Gedurende het hele proces zal IJsselstreek Makelaars u bijstaan en kunt u altijd bellen voor vragen met betrekking tot de verkoop van uw woning.

 

Fase 4: koopakte, transport en nazorg

Op het moment dat er overeenstemming bereikt is tussen u en de koper wordt door IJsselstreek Makelaars de koopakte opgesteld. Hierin staan alle afspraken die zijn gemaakt tijdens de onderhandeling.

Nadat beide partijen getekend hebben en beide hiervan een kopie hebben ontvangen zal de bedenktijd van 3 dagen ingaan voor de koper. De bedenktijd en alle andere voorwaarden, zoals de ontbindende voorwaarden, worden goed door IJsselstreek Makelaars bewaakt. IJsselstreek Makelaars zorgt vervolgens voor een correcte afhandeling, zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling soepel verlopen.


En dan is het zo ver, de dag van het transport. Uw sleuteloverdracht wordt gedaan en de koper is eigenaar van de woning. IJsselstreek Makelaars staat u uiteraard bij tijdens het gehele verkoopproces, maar ook ná de verkoop. Achteraf kunt u altijd nog vragen stellen en ten alle tijden bellen voor hulp en/of advies.

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u meer informatie over het verkoopproces of het verkopen van uw woning? Neem contact op met IJsselstreek Makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

IJsselstreek Makelaars
Weidstraat 16
3401 DL IJsselstein
Telefoonnummer 030- 68 68 268
 E-mailadres ijsselstein@ijsselstreek.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08:30 tot 17:00 uur

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring