Mijn favorieten

Aankoopproces

Aankoopproces

IJsselstreek Makelaars helpt u bij de aankoop van uw droom(t)huis. Middels een vast aankoopproces wordt vooraf duidelijk gemaakt wat u precies kunt verwachten bij de zoektocht naar uw nieuwe woning in IJsselstein of de regio Utrecht.
 

Fase 1: oriënterend gesprek met een financieel adviseur

Voordat de jacht naar een nieuw huis van start gaat is het belangrijk om te weten binnen welke prijsklasse u op zoek kan gaan naar een woning. In een oriënterend gesprek met een financieel adviseur berekent u hoeveel u ongeveer kunt lenen en krijgt u onder andere informatie over de verschillende hypotheekvormen. IJsselstreek Makelaars werkt nauw samen met Freek Hypotheek en kan u volledig helpen bij uw financiering voor uw nieuwe woning.

Tijdens het oriënterende gesprek wordt ook rekening gehouden met eventuele extra kosten bij de aankoop van een woning. Extra kosten waarmee rekening moet worden gehouden zijn bijvoorbeeld notariskosten, overdrachtsbelasting of NHG-kosten. Deze kosten zijn voor elke individuele situatie anders en IJsselstreek Makelaars houdt hier optimaal rekening mee, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

 

Fase 2: zoeken, bezichtigen en onderzoek

Nu u weet wat u ongeveer kunt lenen kan de zoektocht naar een huis beginnen. Bedenk vooraf goed waar uw huis aan moet voldoen. Wilt u bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning? En wilt u een tuin gelegen op het zuiden? Met uw wensenlijstje kan IJsselstreek Makelaars u gerichter helpen bij de zoektocht naar een perfecte woning.
 

Fase 3: onderhandelen en het koopcontract tekenen

Bij interesse in een woning kunt u een bod uitbrengen. Het is verstandig hierbij een aankoopmakelaar in te schakelen. IJsselstreek Makelaars kan u helpen bij het uitbrengen van een bod en bij de onderhandelingen.
 

Als u en de verkoper het eens zijn over de prijs stelt de verkopende makelaar een koopcontract op. U en de verkoper ondertekenen vervolgens het koopcontract. IJsselstreek Makelaars zal u altijd bijstaan gedurende dit proces en zal u adviseren met betrekking tot het koopcontract. Als aan alle voorwaarden uit het koopcontract is voldaan is de koop van de woning definitief. Na ondertekening van het koopcontract heeft u wettelijk gezien nog 3 dagen bedenktijd. Binnen deze 3 dagen mag u alsnog van de koop afzien.
 

Fase 4: overdracht en na de verkoop

Nadat uw hypotheek is goedgekeurd worden de hypotheekstukken naar de notaris verzonden.
De notaris stelt vervolgens de hypotheekakte, akte van levering en definitieve rekening op waarin staat welke kosten er zijn gemaakt en wie welk bedrag moet betalen of ontvangen.

 

Als alles is betaald bij de notaris is het zo ver! U hoort van uw adviseur dat u samen met de verkoper een afspraak bij de notaris kunt maken om de koop van uw nieuwe droom(t)huis te regelen. Bij deze afspraak regelt de notaris de overdracht van het huis, wordt het hypotheekrecht gevestigd en ondertekent u de overeenkomst van geldlening. Als u geld voor een verbouwing heeft gereserveerd ondertekent u ook nog een bouwdepotakte.
 

Gefeliciteerd! U bent nu eigenaar van uw nieuwe huis.
 

Wilt u meer informatie over het aankoopproces of begeleiding bij het kopen van uw woning?
Neem contact op met IJsselstreek Makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

IJsselstreek Makelaars
Weidstraat 16
3401 DL IJsselstein

Telefoonnummer 030- 68 68 268
 E-mailadres ijsselstein@ijsselstreek.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08:30 tot 17:00 uur

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring